Valborg


Dotra åkte hem till en kompis eftersom hon skulle ha födelsedagsparty för sina vänner; så det blev bara sonen kvar hemma att Valborga med.

Eller snarare så drog han hem till en kompis också, så jag mötte upp med honom i Akalla by. Eller försökte möta upp; det var snarare så att ”ok, nu vet jag att du är här, kan inte du leta efter nå’n du känner för vi har inte tid (läs ”lust”) att hänga med dig…”.

Ungar! 😉

Fast varje gång vi träffades så fick jag en rejäl kram & en puss på kinden, så så himla mycket skämdes han nog inte för mig iaf?

Lyckades springa ihop med D&A som var där med sina döttrar; N&V. Båda två med sina respektive.  N väntar ju egen liten en till hösten & hade sötaste kulan. Känns lite grann som om cirkeln sluts; har känt familjen sedan slutet av 80-talet, då var N 3-4 år…

När brasan tänts och brunnit ett tag så gick de hem till sig; jag blev också medbjuden, men hade ju E kvar att ”hålla koll” på (Eller snarare bara finnas där på plats & vara lite vuxen-representant bland alla teens…).

Strax efter 22 hade även E fått nog, så vi gick hemöver och fastnade i soffan med förkylde maken – tittandes på The Core. En inte helt tråkig sci-fi om jordens undergång.

1 maj städade maken medan jag pysslade i tvättstugan & stökade lite. Helt i linje med vår vanliga ”bojkott” av demonstrationståg; maken är ju lite anti efter sin uppväxt på Kuba där man tvingas gå med i tågen (jo, din arbetsgivare prickar av dig vid tåget, och dyker du inte upp & viftar med flaggor så kan du vara arbetslös 2 maj. Samma sak med skolelever som också prickas av och får underkänt om de inte deltar…), och jag är helt enkelt inte ett flockdjur.

2 maj var det partydags – B’s kompis V’s föräldrar ställde till med vuxenkalas för dotra också så vi kammade oss och gick på fiesta. Rosén var lite väl god, så jag var tämligen trött på söndagen, men det var roligt så länge det varade… 😉

En tanke på “Valborg

  1. Härligt att du var kvar vid majbrasan, för sonens skull. Roligt att läsa om föräldrar som verkligen bryr sig, det finns mycket av det motsatta, men så ser världen ut som den gör också.
    Förstår att din man inte vill gå och demonstrera, med dom minnena.
    Vi har 1:a maj tåget precis nedanför vår balkong då de vandrar till Tornparken för möte. Magdalena Andersson var talare i år. Men jag är inget för så´nt.
    Hoppas att du får må bra.
    Varm kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s