Megakryssning


I påskhelgen var vi ett stort gäng på 29 personer som intog Birkas kryssningsbåt M/S Birka; 9 barn i åldrarna 4-15 & resten vuxna. Det var ett spontant infall genererat av att jag skrev på FB att vi inte hade nå’ påskplaner & hade nå’n lust att hitta på nå’t? På Skärtorsdagen bestämdes att vi skulle kryssa på påskdagen & de sista bokade så sent som på påskafton!

Skärtorsdagen var en besvikelse; inte en enda påskkärring knackade på hos oss… Tråkigt när fina traditioner försvinner; mina är ju så gamla nu (12 & 15) att jag inte kan ”tvinga” ut dem heller… 😉 Fast det värsta är nog allt godis vi var tvungna att äta upp själva… 🙂

Nej, nu hoppade jag ju över nå’nting…

Jag har prenumererat på Glossybox sedan maj, och även om jag bytt bort diverse på olika FB-grupper så blir det ju en hel del som bara blir liggande. Eftersom en vän till en vän jobbar för Kvinnojouren i Enköping så tänkte jag att det kanske är något de vill ha? Ja, jättegärna! var svaret jag fick, så jag la ut en efterlysning på bytargrupperna på FB med adress, och erbjöd mig åka runt i Sthlm och hämta upp bidrag. Det slutade med att jag till slut hade 1 stor & två mindre papperskassar sprängfyllda med hud- & ansiktsvård, smink, nagellack, krämer, smycken mm, mm.

Eftersom jag var ledig tisdag & onsdag så tog dotra & jag en vända till Ica Maxi där vi köpte & fyllde 5 påskägg med godis innan vi vände nosen mot Enköping för att åka & lämna allting. Trekvart dit & trekvart hem; spännande utflykt med nya körkortet! 🙂

Allt blev väldigt uppskattat har jag fått höra (vi lämnade allt till ordföranden, så delar jouren ut allt vartefter), och jag börjar redan fundera på en ny vända efter sommaren. Hojta gärna om du vill att jag ska säga till när det är dags! Smink & nagellack är ju långtifrån det viktigaste när man flyr från våld & elände, men ibland kan det distrahera att få pynta sig lite?

 

2 tankar om “Megakryssning

  1. Vilken bra grej!
    Vi skickar det mesta till Gambia, men säg gärna till nästa gång. Nåt ska man väl kunna bidra med 🙂

  2. Jag hojtade på FB också, men du kanske missade det? Ska nypa dig lite extra när jag drar igång nästa runda! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s