Närvaron på nätet


Mer än ofta så funderar jag på hur folk tänker med det här med vad man säger & publicerar på nätet – allt ifrån lättklädda bilder till att kritisera arbetsgivare & skämma ut sig på allehanda sätt…

Jag har kompisar vars barn lägger upp halvklädda, putande bilder på sig själva, skriver snudd på porrnoveller och använder ett språk som gör mig illamående. Reaktionen när man påtalar detta för föräldrarna är dock inte att ta vederbörande unge i örat & läxa upp dom om vett & (nät-)etikett, utan oftare än sällan så är det budbäraren som får på skallen; och det undras varför jag ”spionerar” på barnen???

I min värld så sträcker mitt föräldraansvar även till mina barns vänner; ser jag dem göra nå’ tokigt så hanterar jag det som vore det mina egna två som betedde sig; men tydligen så ser vissa föräldrar det som att de blir tagna på bar gärning själva, och så är anfall bästa försvar..

Så, snälla vänner, jag vet att de flesta av er har koll, men glöm inte att kolla era barns mobiler också; KiK, Instagram, Tumblr, Skype, Ask.fm etc är vidriga grogrunder för barns utsatthet! Och du, du vet väl att det går att dölja ikoner på mobilen också?

4 tankar om “Närvaron på nätet

  1. Hej!
    Jag har själv en tonårsdotter och vet precis hur det är. Jag förfasas också över det hon berättar om vad ungarna skriver och lägger upp på nätet, och tycker att du gör helt rätt som reagerar! Att som vuxen gå med skygglappar och tro att det bara är oskyldigt och harmlöst skoj som barnen utsätts och/eller utsätter andra för är att göra dem en enorm björntjänst. Fler föräldrar borde egentligen engagera sig i vad som händer på nätet, men tyvärr är det nog många föräldrar som förmodligen beter sig precis likadant själva – därav deras försvarsinställning. Ganska sorgligt faktiskt…

  2. Märkligt att inte föräldrarna är mer rädda om sina barn. Det händer ju en hel del, hör jag på nyheterna.
    Mycket skulle vara vunnet om alla föräldrar var som du, som bryr sig och säger till då något är galet.
    Den nya tekniken är läskig på många sätt, det gäller att använda den rätt.
    Ha det bra det går och kram till dig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s