Vattenmarmorerade naglar


Måste ju berätta hur det gick… 🙂

Kan säga att det var både lättare, och svårare, än vad jag trott…

Jag började med att grundmåla naglarna vita så färgen skulle synas tydligare; man kan ju bara ”måla” med ett lager färgat lack senare, så det vill ju till att underlaget är bra.

Vad behövs?

* En kanna med rumstempererat vatten

* 5 engångsglas; gärna lite mindre, men inte för smala.

* Tejp

* Tandpetare

* Nagellack, minst 2 färger. Det som är viktigt är att det måste vara ett täckande lack som du helst inte behöver måla mer än ett lager av för att täcka med; du kan ju inte måla ett andra lager direkt… Jag använde billiga Depends till mig själv & Viva la Diva till dotra, så det behöver inte vara dyra grejer. Det går ju åt en hel del lack, så det kan bli dyrt att använda det dyarste lacket du har…

* Över- & underlack.

* Bomullspinnar

* Nagellacksborttagningsmedel.

* Hushållspapper

* Papperskorg

En viktig sak att tänka på är att hälla upp vattnet åtminstone en halvtimme i förväg så det hinner bli rumstempererat; jag fyllde ett litermått, men använde kanske 4-5 dl?

Det första du ska göra är att tejpa runt nageln (så inte hela fingret blir färgglatt). Jag satte tejpen ”bakom” nageln & vek ner längs med nageln, se’n satte jag ett tvärs över fingret vid nagelbandet. (Gör bara en nagel i taget eftersom fingret blir stelt av tejpen)

Se’n plockar du fram lacken & lossar på korken så du lätt kan droppa lacket vartefter.

Jag valde 3 färger som matchade jag skulle ha på mig på kalaset, men nästa gång ska jag testa med bara 2 färger tror jag…

Droppa i lacket:

Direkt efter att du droppat klart  (åtminstone 6 droppar) så tar du en tandpetare & ritar ett mönster i lacken; ungefär som ett mönster i en cappuccino; jag drog utifrån & inåt, men börja mitt på det yttersta fältet eftersom den yttersta linjen stelnar snabbt.

Ju mindre nagel, desto mindre mönster/fler streck…

Håll nageln horisontellt över ytan & doppa bestämt & ganska snabbt; ungefär som om du rätar på fingret ner i vattnet.

Håll kvar fingret under ytan & blås försiktigt på ytan så lacket stelnar. Samla sedan ihop lacket genom att snurra upp det på andra änden av tandpetaren.

Lyft upp fingret & låt torka.

Låt torka ordentligt innan du tar bort tejpen.

Jag var lite för snabb på att dra bort tejpen med resultat att jag repade lacket. Dumt. Skynda långsamt! Det tog mig ungefär en timme att fixa alla naglarna, men jag borde nog ha tagit en långfilm på mig istället för ett CSI… 🙂

Täck med överlack när nageln torkat.

När du gjort en hand häller du bort vattnet & sköljer ur glasen ordentligt.

Bomullspinnen & nagellacksborttagningen använder du naturligtvis till att ta bort lacket från fingrarna; men var försiktig när du fuktar bomullspinnen så det inte rinner igenom till tussen på andra sidan pinnen & rinner ut över en nagel (Jodå, det gjorde jag…).

Så här blev dotras naglar; det cerisa är Depends & den svarta Viva la Diva.

 På henne marmorerade jag bara 2 naglar; pek- & ringfinger; se’n målade jag långfingret svart och tumme & lillfinger cerise… också en skojig twist… 🙂

Länka gärna till en bild om du testar så vi kan inspirera varandra.

Dotra fick 3 lack i olika blå nyanser i födelsedagspresent; tror det kan bli riktigt fint med samma färg i olika ton, så det står på min Att Göra-lista nu. 🙂

* * *

Ett tillägg så här 2½ år senare, oktober 2014…

Kan börja med att rätta mig själv lite. Visst är tejpen smidig för att slippa städa alltför mycket, men trälim är överlägset! Ta helt vanligt vattenlösligt trälim, ni vet, så’na där man satt & kladdade med i skolan, och en lite bredare pensel och ”måla” fingertopparna ner till mittersta leden på fingret med lim; det håller fingret rent & är hur enkelt som helst att pilla bort när man är färdig.

Vad gäller rengöring av det som trots allt blir färgat så är en tunn, snedställd pensel mycket bättre än tops; att jag inte tänkte på det?

🙂

Annonser

5 tankar om “Vattenmarmorerade naglar

  1. Wow!! vilken idé, det där måste jag testa någon gång.. när jag inte har råd att få det fixar av ”proffs”
    Riktigt läckert måste jag säga!

  2. Ping: 2012 | Coño – på ren svenska!

  3. Ett litet tips… När du hällt i lacket i glaset med det antal droppar av lack du valt börja första draget utifrån och in på rad nummer 2 och efter det rad nummer 1 så binder du lacket på ett bättre sätt … Mvh annica ( snygga färger … )

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s