Scouternas Fredsdag, 21 september


Och som av en händelse är det Scouternas Fredsdag idag.

Vad sägs om det här, visst passar det speciellt bra den här veckan?!

Scouternas Fredsdag firas varje år den 21 september. I år är temat solidaritet. Solidaritet är vad vi jobbar med i Scouterna, i allt från den lilla gruppen, patrullen, till att fungera som en gemenskap bestående av 38 miljoner människor som finns i nästan varje land i hela världen.”

Läs mera här: http://www.ssf.scout.se/upload/SSF/Aktuellt/Nyheter/fredsbudskap_2010.pdf

Du vet väl att Svenska Scoutförbundet är politiskt & religiöst obundet?

Alla barn, från 8 års ålder i de flesta förbunden, är välkomna.

Mina barn har varit med i scouterna i 1½ år vid det här laget och missar inte ett möte för allt i världen! Dom lär sig att samarbeta, om naturen, om varandra, om att lösa problem praktiskt. En läxa för livet under roliga former.

Att terminsavgiften dessutom är låg (vi betalar 300 kr/ barn & termin t ex) och att hajker & läger är billiga bidrar ju också till glädjen! Vad sägs om en en aktiverande, engagerad ”barnvakt” en helg (dvs hajk) för runt en hundring?! 😉

Jag kan inte nog rekommendera dig att låta dina barn prova på scouterna. I dom flesta kårerna är du välkommen att prova på ett par gånger utan kostnad innan du bestämmer dig dessutom!

Läs mera här: http://www.bliscout.nu/ och leta reda på närmaste kår genom att söka under ”Hitta Scoutkår” på vänster sida. 🙂

Och speciellt i dessa dagar behöver våra barn präglas av Robert Baden-Powell’s önskan:

”Om ni så vill, låt oss gå vidare med den fulla avsikten att tillsammans utveckla ett kamratskap, genom den världsomspännande känslan av brödraskap mellan scouter, så att vi kan hjälpa till att utveckla fred och lycka i världen och vänskap mellan folken”.

Var redo! 🙂

Annonser

One thought on “Scouternas Fredsdag, 21 september

  1. Jag ville så gärna vara med i scuterna när jag var liten, men jag fick inte… killarna däremot vill inte alls vara med där, så jag fick inte vara med den här gången heller!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s