*ARGH* Vill skrika lite…


Dagen började stressigt eftersom B är på utflykt med skolan idag – packa ryggsäck, värma mat till mattermos, fixa o*boy… ja, ni förstår. Dessutom skulle hon vara vid t-banan redan 7:45, så stress är bara förnamnet!

Se’n ringde Björnen. Kan jag fixa ett Excel-ark med uträkningar på ditten, datten, den & den €uro-kursen, dom rabatterna och peta gärna in en väderprognos & lite om leverantörens favoritfärg också… Det var priser i 5×6 kombo’s som skulle ställas upp så en 70-åring fattar det… Utmaning!

Hinner bara bli klar så ringer rektorn; E hade tydligen betett sig illa mot en vikarie. Nå’t fullkomligt absurt som han sedan erkände var helt hittepå, men det ska ju stämmas i bäcken, så nu har jag ett möte på måndag att se fram emot… *suck* Rektorn verkade ganska cool över det hela, men hans lärare, som ringde nyss för att boka tiden, var superbestämd.. Fick mig att känna mig som en 10-åring i onåd… Hon berättade dock att det tydligen inte bara var E som ställt till det, utan det verkade vara en slags ”utmaning” från andra elever i paralellklassen…

Jag pratade också med rektorn som kunde bekräfta att dom ska ”ordna” omsorg för B på lovet. Tydligen så tänker dom inte följa Stockholms stads direktiv om att ”fritidsklubbsverksamheten ska vara öppen den del av dagen då eleverna inte vistas i skolan samt under lov och studiedagar.”, men kommer att lösa det för B iallafall.

Så ringer en mamma som också har barn i B’s klass & beklagar sig över att dom i måndags fick en lapp om att fritidsklubben kommer att vara stängd hela sommalovet.

Jag har hela tiden hållt henne, och andra mammor, informerade sedan jag började ”bråka” med skolan i februari, men tydligen så är det bara jag som har varit i direkt kontakt med skolan & dom har tydligen sett mig som nå’ slags talesman för dom också, så nu var det ju surt när jag berättade att det löst sig för B.

Jag sa ju att jag hela tiden pratat om att jag inte är ensam om problemet, och att många bett mig föra deras talan, men till syvende & sist så är ju B min dotter, och jag är nöjd att det löst sig för henne/oss.

Naturligtvis ska ju så’na här beslut gälla för samtliga berörda elever, men krasst så är det ju så att om man inte själv engagerar sig & skriker, utan bara åker snålskjuts på andras engagemang så får man inte samma resultat som om man själv engagerar sig…

Nu var inte C sur på mig, utan på skolan, så jag uppmanade henne att kontakta skolan & bara nämna att hon pratat med mig & hört att det ordnat sig för B, och att J behöver omsorg veckorna x-y…

Och idag ska jag hinna förbi Kista & köpa nya gympaskor till E och helst klippa luggen också. Skönt att det är simskole-uppehåll idag & imorgon iallafall!

Nej, nu ska jag dränka mina sorger i en kycklingsallad som försenad lunch. Var bara tvungen att skriva av mig litegrann innan… 🙂

Annonser

4 tankar om “*ARGH* Vill skrika lite…

  1. Det där låter som min dag i måndags och tisdags…Blev komaläge i soffan på kvällen för min del då.

    Håller med dig om skolinfon där. Man måste engagera sig lite själv oxo och inte bara tro att ”det där fixar nån”.

  2. Känner att komaläge låter som en bra ide ikväll!

    En liten rom, några avsnitt Ghost Whisperer och en stund på spikmattan – japp, så får det bli!:)

  3. hela idén ( den terapeutiska) med bloggen är just det, att kunna skriva av sig…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s