Köer för grönt kött på Kuba…


Maken lyckades ringa familjen igår; hans mamma sa att det var brist på mat över allt. Hans brorsa hade stått i kö i flera timmar på marknaden efter att det gått rykten om att det fanns kött att köpa, fast när det var hans tur köpte han inget för att köttet var grönt & stank långa vägar…

T o m i dollarbutikerna börjar det bli slut på mat; och då ska man komma ihåg att priserna där ligger i nivå med våra priser, fast en läkare tjänar 20 dollar i månaden…

Vi sa’ åt dom att bunkra vad dom kan så ska vi sätta in mer pengar år dem.

(Det är skitdyrt att skicka pengar till Kuba; kubanska riksbanken tar ut 18% provision på pengar som skickas, plus en oskälig dollarkurs, så vi har skaffat ett vanligt betalkort här i en svensk bank, knutet till ett speciellt konto, så går dom bara till bankomaten där & tar ut pengar när de behöver & vi har fört över pengar till kontot. Visserligen blir det samma sneda dollarkurs, men vi slipper iallafall göda Castro & Co med 18%)

Makens mamma sa att situationen där nu är värre än vad det varit på länge… 😦

Annonser

7 thoughts on “Köer för grönt kött på Kuba…

 1. Det går inte ens att föreställa sig att sånt här förekommer…*skakar på huvudet*. Smart idé med bankkkonton tycker jag. Kram !

 2. Inte kul när man inte kan göra något åt situationen. Visst ni kan hjälpa till med pengar, men sen då…? Vännen föräldrar är fortfarande fast i Polen och vi bara väntar på att det ska lösa sej där. I bästa fall kommer de hem nästa vecka – håll tummarna!

 3. Apropå det där med att skicka pengar och paket till Kuba verkar var en komplicerad historia…Jag är nyss hemkommen från Havanna och lämnade efter mig en pojkvän som jag nu vill hjälpa med lite pengar och kläder mm plus hans familj (de är 12 pers som alla bor ihop).

  Men det är hysteriskt dyrt att skicka paket via DHL/UPS, dessutom har jag förstått att paket som skickas via vanlig correo kan plundras på saker o inte komma fram…är det så att man inte kan lite på kubanska posten?

  Läste dessutom på Kubas ambassad att man måste skaffa sk consular invoice som innebär att man betalar 1200 kr till Kubanska staten. I denna consular invoice ska man skriva vad man skickar och vad det är värt osv. Helt sjukt! Jag vill inte bidra till Castros välfärd.

  Jag försöker i stället hitta folk som ska till Kuba och kan ta med lite saker men inte så enkelt.

  Det var rätt smart det där med bankkontot det kan vara en lösning för oss senare. Finns det inga andra sätt att skicka pengar? Har kollat money contact, Western Union osv men de verkar inte ha Kuba som mottagarland.

  Alla tips emottages tacksamt! Kattis i Södertälje

 4. Ja, men det är ju helt hopplöst!
  Måste sätta över pengar till en person på kuba nuuuuu!! pratade med banken men dom visste inget och nu ser jag att kattis skriver att det inte gick med de andra heller =S, kan man åka över till danmark å fixa det tro?
  kuba kuba!!
  Nej, posten är inte alls säker! har skickat många saker som aldrig kom fram..
  vet någon hur man får pengar att komma fram supersnabbt till kuba så är jag otroligt tacksam för svar

 5. Evelyn, tyvärr så är det inte så lätt… Du kanske känner nå’n som har skickat ett bankomatkort till sina vänner/släktingar där som du kan skicka via? Eller känner du nå’n som ska åka dit snart som kan ta med pengar?

  Är det riktigt akut så tror jag att DHL fortfarande skickar kuvert till Kuba, då kan du ju skicka pengarna så. Betydligt säkrare än posten iallafall…

 6. Jag har skickat paket till Kuba och några kom fram och några bara försvinner och ingen tar ansvaret. Sverige sägeratt de ansvarar tills pakettet lämnar det svenska gränsen men på Kuba finns ingenstans att reklamera….så är det bara!

 7. Att skicka paket till Kuba är verkligen en rysk roulette. Har t o m varit med om att vykort försvunnit, för att brevbärare tar hem dem som tavlor…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s